|
dr. Florin Alin Sava
- Poziție: Director de proiect
- Scurtă descriere:
Florin este profesor la Departamentul de Psihologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara și, de asemenea, cercetătorul principal și liderul echipei pentru grupul de cercetare din România. Expertiza sa cheie constă în psihologia personalității și intervențiile bazate pe dovezi, inclusiv efectuarea de studii randomizate online și la fața locului. A lucrat ca investigator principal și / sau mentor / cercetător principal în mai mult de 10 granturi naționale și internaționale. În prezent, este membru al Comitetului Executiv al Asociației Europene de Psihologie a Personalității și membru al Comitetului Editorial pentru Jurnalul European de Personalitate și pentru Știința Personalității.
- Email: florin.sava@e-uvt.ro
|
|
dr. Ioana Maria Latu
- Poziție: Cercetător Senior (persoană-cheie)
- Scurtă descriere:
Sunt Senior Lecturer (conferențiar) în Psihologie socială experimentală la Queen’s University Belfast. Am obținut doctoratul în psihologie socială la Georgia State University, SUA în 2010. Înainte de a mă alătura Queen’s University în 2016, am fost lector de psihologie la Rutgers University, SUA și membru al Fundației Naționale Elvețiene pentru Științe la Universitatea din Neuchâtel din Elveția . Cercetările mele se concentrează pe înțelegerea și reducerea prejudecăților intergrupuri, cu un accent specific pe prejudecățile de gen în contextele organizaționale și academice. În cercetarea mea mă axez pe interacțiunea dintre cogniția socială și comportamentul nonverbal. Tind să investighez aceste aspectul în contextul interacțiunilor organizaționale consecvente, cum ar fi interviurilor de angajare, negocierilor și a sarcinilor de conducere, cu scopul final de a înțelege și de a reduce inegalitățile în contextele organizaționale și de conducere. Recent, am devenit și interesată să înțeleg când și de ce oamenii reacționează negativ la diversitate în contextele organizaționale. De exemplu, cercetarea mea actuală, finanțată printr-o subvenție EPSRC Inclusion Matters, urmărește să înțeleagă și să reducă potențialele atitudinile negative față de inițiativele privind egalitatea de gen în domeniile STEM. Interesul și expertiza mea în proiectarea și evaluarea intervențiilor pentru reducerea prejudecăților m-au determinat să particip la proiectul actual care vizează creșterea incluziunii comunității LGBT în România, țara mea natală. În cadrul proiectului, conduc echipa care se ocupă de dezvoltarea și testarea unui instrument de intervenție online conceput pentru a reduce nivelul de prejudecată al profesorilor față de persoanele LGBT și pentru a stabili mijloace de confruntare a comportamentelor de excluziune socială în rândul elevilor. Pe lângă cercetare, conduc inițiativa privind calitatea genului (Athena SWAN) în departamentul meu și predez Psihologie socială și Psihologia genului la nivel de licență. Când nu lucrez, îmi place să petrec timp cu fiicele mele gemene, să alerg , să fac yoga și să explorez frumusețea verde a Irlandei.
- Email: lioanamaria.latu@gmail.com
|
|
dr. Bogdan Tudor Tulbure
- Poziție: Cercetător Senior (persoană-cheie)
- Scurtă descriere:
Bogdan este Conferențiar universitar la Departamentul de Psihologie, Universitatea de Vest din Timișoara. Și-a finalizat doctoratul în Psihologie la Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca (2009), unde a finalizat și un program postdoctoral (2010-2012). În timpul studiilor doctorale a primit o bursă Fulbright la Universitatea din Virginia, SUA (2007-2008), iar în timpul studiilor postdoctorale a fost cercetător vizitat la Universitatea Linkoping, Suedia (februarie-martie 2012). Interesele de cercetare ale lui Bogdan se concentrează în jurul practicilor bazate pe dovezi în Terapia Cognitiv Comportamentală (TCC), unde investighează noi modalități de îmbunătățire a sănătății mintale folosind internetul. Până în prezent, Bogdan a coordonat o serie de intervenții online pentru tulburările afective și de anxietate, încercând să valorifice diverse procese transdiagnostice (https://e-cbt.ro/). În calitate de membru al proiectului actual, Bogdan coordonează pachetul de lucru 3 (WP3). Împreună cu echipa sa, Bogdan este responsabil pentru dezvoltarea, testarea și implementarea unui program de prevenire special conceput pentru a acomoda nevoile și pentru a îmbunătăți calitatea vieții participanților LGBT. Programul de prevenție se bazează pe cadrul de acceptare și terapie de angajament (ACT) care include o componentă de ACCEPTARE (a lucrurilor care nu pot fi schimbate) și o componentă de ANGAJAMENT (de schimbare a lucrurilor care pot fi schimbate). Programul va fi livrat online și va aborda doar simptomele subclinice, fiind conceput pentru a împiedica eventuala dezvoltare a patologiilor viitoare și pentru a îmbunătăți calitatea vieții pentru utilizatorii finali.
- Email: bogdan.tulbure@e-uvt.ro
|
|
dr. Nastasia Sălăgean
- Poziție: Cercetător Postdoctoral
- Scurtă descriere:
Nastasia Sălăgean și-a obținut titlul de doctor la Universitatea de Vest din Timișoara în 2018. Interesele ei de cercetare s-au învârtit în jurul legăturii dintre cognițiile implicite și depresie. Experiența ei în proiecte de cercetare include dezvoltarea unui program de transdiagnostic online pentru tratarea depresiei și anxietății (PsiTAD), precum și dezvoltarea tehnicilor de schimbare a cognițiilor implicite. Mai recent, atenția sa s-a îndreptat către mecanismele din spatele discriminării și factorii asociați cu prejudecățile împotriva comunității LGBT. Proiectul ei de cercetare post-doctorală privește autoritarismul de dreapta, orientarea către dominanță socială și fundamentalism, ca factori asociați cu sentimentul anti-LGBT.
- Email: nastasia.salagean@e-uvt.ro
|
|
Andreea Isbășoiu
- Poziție: Doctorand
- Scurtă descriere:
Andreea este implicată în dezvoltarea unui program de intervenție de prevenție a problemelor de sănătate mintală și îmbunătățire a calității vieții în rândul persoanelor LGBT adulte. Andreea este psiholog clinician și psihoterapeut cu orientare cognitiv-comportamentală. Interesele sale de cercetare sunt axate pe impactul terapiei online comparativ cu cel al terapiei clasice „față în față”. Acesta este motivul pentru care în teza sa de doctorat, unul dintre studii s-a axat pe implementarea celui mai mare program de terapie online din România, numit Recovery (https://e-cbt.ro/program/recovery/). Programul a fost conceput pentru persoanele cu simptome caracteristice anxietății și depresiei. Dar, în același timp, programul intenționa să îmbunătățească unii parametrii cum ar fi compasiunea de sine sau acceptarea de sine. În general, acest proiect a ajutat participanții înscriși (N = 284) să-și îmbunătățească starea emoțională și calitatea vieții.
- Email: andreea.isbasoiu@e-uvt.ro
|